Detta har hänt - Sagan om Hällberget

Efter sex kapitel har detta hänt i Sagan om Hällberget. Var med och skriv det SISTA kapitlet.

Kapitel 1 & 2

HällberGeten föddes på Hällberget för länge sedan när berget bara var en liten kulle. Allt var frid och fröjd fram tills att en annan get, Åregeten, började bli irriterad på att besökarna på Åreskutan ofta föredrog Hällberget och dess utsikt. En dag samlade den besökare för att marschera till Hällberget för att där orsaka största möjliga skada på dess vackra natur. I kapitlet därpå stiftar HällberGeten bekantskap med den Vita Älgen.

Illustration av Stella Sundin.

Illustration av Stella Sundin.

Kapitel 3

Deras nyfunna vänskap kom lägligt eftersom älgen hade viktig information; en krigshär anförd av Åregeten var på väg mot Hällberget! Just som älgen och geten såg ut över Hällsjöns spegelblanka vattenyta briserade denna, och med ett dån uppenbarade sig ett skepp med Åregetens styrkor och den själv ståendes i fören.

Illustration av Stella Sundin.

Kapitel 4

Efter att ha konstaterat att Hällberget på de flesta ställen var svårt att belägra kom de fram till att snabbt börja barrikadera bergets stigar. Skeppet rörde sig som tur var mycket långsamt på grund av att det var så fullt så tungt lastat med människor och skräp.

Den Vita Älgen kom med en idé på vem som kunde hjälpa dem bygga dessa hinder. På Prostböle, en gammal fäbodvall inte långt från Hällberget, snickrade en pojke som hette Antonio. Han skulle kunna hjälpa dem att befästa stigarna upp! Samtidigt sprang HällberGeten mellan Offerdals- och Alsenbygden och kontaktade de två pojkar som på senaste tiden hade fått Hällberget att växa så mycket den sista tiden. De kunde hjälpa till att samla stora mängder människor som kunde försvara berget!

Illustration av Stella Sundin.

Kapitel 5

Från båda bygderna slöt befolkningen upp och tog sig till Hällbergstoppen för att försvara den just som ett oväder drog in, HällberGeten satte just igång med sitt brandtal till styrkorna när en blixt slog ned i berget och vår vän slogs medvetslös. Utan sin ledare stod Hällberget med sin styrkor uppgivna och nedslagna, men då steg genom dimman en kvinna i vit klänning och ett glimrande svärd fram. Hällbergets skyddshelgon Hällga som kände berget bättre än någon annan, höjde sitt svärd och utbrast: För Hällberget!

Med mod och styrka de aldrig tidigare känt rusade människorna ner mot Hällsjöns strand..

Illustration av Stella Sundin.

Kapitel 6

HällberGeten vaknar efter en stund ur medvetslösheten och ser till sin fasa att Hällga, som utgett sig för att vara Hällbergets skyddshelgon men i själva verket huserar på Almåsa, har tagit kommando över styrkorna. Då plötsligt sticker ett rött katthuvud fram och Vildkatten gör entré i sagan. Vildkatten besitter en förmåga att med svansen ändra väder och kastar därför iväg ett moln av dimma samt en vindpust ner mot Åregetens skepp. När de når land rusar de upp för en brant backe och skall just utropa seger när de märker att de råkat kliva av i Ede vid Offerdals kyrka. Åregeten tappar hoppet och ger upp.

Hällga och försvararna av Hällberget blir förvånade att ingen dyker upp men när dimman lättar och de ser vad som hänt utbryter ett vilt firande och Hällga passar på att smyga iväg innan hon blir avslöjad.

Illustration av Stella Sundin

Illustration av Stella Sundin

Kapitel 7 - FINALKAPITEL

Detta kapitel är det Du som besökare som bestämmer över den här veckan, använd Dig gärna av karaktärerna som inspiration, samt veckans tema: Så var sagan slut..

Veckans pris:

Årskort hos Almåsa Alpin i Offerdal i samarbete med Svenska Kyrkan. Ta dig ut i Jämtlands natur!

Lotteripris under hela sommaren: En elscooter från Voi Scooters.